Düşünce Tarlası

29 Ekim 2008 Çarşamba

İyi Dinleyici “Badem”




"Badem" üzerine iki çift laf etmeden geçemeyeceğim.

Elbet Türk Halk Müziği'nin otantik icrası işin kaynağıdır buna zaten kimse itiraz edemez.

İşin güzel yanı şu ki bu zengin kaynak, dinlemeyi bilen her kulak için paha biçilmez bir birikim sunuyor.

Yaptıkları müziği beğeniriz, beğenmeyiz ama şahsan sadece Türk Halk Müziği'nden zevk aldıkları için kutlanmaları gerektiğini düşünüyorum

2 Comments:

  • Afşar Bey, geçmiş olsun blogunuz bir kapatılma süreci geçirdi sanırım. Geri döndüğünüze sevindik. Kaleminiz yılmasın, olur böyle şeyler.

    Badem nedir, nasıl bir gruptur?ne tarz müzik yaparlar? Hiç duymamıştım, biraz detaylı anlatır mısınız? Çok sevinirim doğrusu. Teşekkürler..

    By Anonymous Adsız, at 12:09 ÖÖ  

  • Yaren Bey,

    Evvela, iyi dilekleriniz için teşekkürler. Çılgın reytingler alan, çok okunan ama hiç belli edilmeyen bu muhteşem blogun hayata dönmesi elbet cümle ümmet-i islamı, deşt-i kıpçak ahalisini, karakurum vilayetini ve dahi makedonya sancağı'nı mesut etmiştir, bilmekteyiz, sağolsunlar, var olsunlar...

    Sualinize gelince... Ben de yeni etüd ediyorum arkadaşları... Anlayabildiğim kadarıyla bildiğimiz, alıştığımız "Anadolu Rock" tarzından ecik farklı bir tarzları var. Biraz daha özgün geldiler bana.

    Geleneksel türküleri düzenlemelerindeki farklılık hoşuna gitti. Bilhassa çıkış parçaları, pirimiz üstadımız Karacaoğlan'ın "Kara değil mi?" türküsü cümbüş kullanımıyla New Orleans ince saz takımlarına " O öyle çalınmaz böyle çalınır, babacım!" babında bir Türk Folk huruç harekâtı gibi sunuluyor.

    Gelenekten iyi yararlananlara saygım hep daha fazla olmuştur. Bu adamları takip edelim... Gene beklerim...

    By Anonymous Adsız, at 7:57 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home


 
http://images.google.com.tr/images?q=tbn:5_wY6NgTRp5imM:lvb.net/media/lvb2005/20050112-hayek.jpg