Düşünce Tarlası

12 Temmuz 2006 Çarşamba

Rüzgâr Eken Fırtına Biçmesin Sakın?


İsrail askerleri sivil halkı dolaylı dolaysız ölüme sürüklerken şimdi yazacaklarım insafsızca gelebilir ama insanların ve toplumların yaptıklarının sorumluluklarını üstlenmeleri gerektiğine dair inancım beni biraz "katı" olmağa itiyor.

Her şeyden önce Filistin tarih boyunca siyasi anlamda bağımsız veya müstakil olmuş bir bölge değil. Bir sürü imparatorluğun geçiş bölgesinde durmaksızın ezilmiş bir bölge...

Uluslararası siyasette tasvip edemediğim bir gerçeklik vardır ki o da her zaman bir güçlünün "barışının" dünyada egemen olduğudur.

Roma barışı, daha sonra Osmanlı Barışı şimdi de barış olup olmadığı kesinlikle tartışmalı bir dünya jandarmalığı düzeni kurmak isteyen Amerikan Barışı...

Ortadoğu'nun nispeten mutmain olduğu barış, bu barışlar içinde Osmanlı Barışı'dır.

Osmanlı medeniyetini dinin, başta padişah olmak üzere yöneticilerin vicdanlarında yarattığı ağırlığa borçluydu.

Ne yazık ki bu medeniyet imparatorluğunbütün halkları tarafından hakkıyla idrak edilebilmiş değildi ki Filistinli Araplar bunun başındadır acizane kanaatim.

" Bu topraklar kanla alınmıştır, ancak bedeli mukabili satılabilir." diyen bir Türk hakanının bu hassasiyeti ne yazık ki Arap tebaanın medeni ölçülerinin çok ötesinde kalmıştır.

Bugün dahi Arap'lar ortadoğu'daki Türk hakimiyetindenkinle bahsetmektedirler. Oysa hiçi bir zaman Türk taabiyetindeki adaleti ve huzuru daha sonraki dönemlerde bulamamışlardır.

İsrail'in, bölgedeki otorite boşluğunda parayla alınan araziler üzerine kurulduğu herkesin bildiği bir hakikattir. O halde onun varlığının meşruiyeti, yaptığı katliamdan bağımsızdır zira ona bu meşruiyeti , şimdi katlettiği Araplar, Osmanlı'dan koparttıkları topraklarını mülkiyetini gönüllü şekilde devrederek zaten tanımışlardır.

Filistinliler şimdi gerçek barışı getirmiş bir ulusa ettikleri ihanetin bedelini ödemektedirler.. O zaman desteğine güvendikleri İngilizler belki onlara Osmanlı'ya karşılık "özgürlüklerini" verdi ama şimdi israil gücüne karşı onları kim koruyacaktır?

Acaba " Allah'ın değirmeni yavaş döner ama ince öğütür" diye meşhur olan atasözümüz bu günlere mi işaret etmekteydi? Oğlunu Filistin'de kaybeden bir Türk anasının göz yaşları şimdi Batı Şeria'da mı akmaktadır?

Öte yandan Filistin'in soğuk savaş döneminde Sovyet uzmanlarca beslenmesi, bizim solcularımızın adam öldürmeyi , kardeşlerini vurmayı öğrendikleri merkezlerden biri olması acaba önemsiz midir?

Kahrolası İsrail vahşetinden başka bir yazıda bahsedeceğim ama "Rüzgâr eken, fırtına biçer!" sözü gereğince Müslüman Türk'lere yöneltilen Arap öfkesi tarihsel bir yankı ile bu öfkenin kendisine de yöneltilebileceğini düşünmemişse kimseyi suçlamamalıdır.

18 Comments:

  • muhammet bey,

    gene tarihle, bilgiyle veakılla dolu bir yazıyla gelmişsiniz, aklınıza sağlık...
    türk milletinin tabiatında kin tutmak yoktur.

    bu yazı da zaten belirttiğiniz gibi "oh olsun!" anlamında yazılmış bir yazı değildir.

    ama dünyadaki syasi istikrarsız bölgelerin kaderleri açıdından son derece ibret verici bir örnektişr bu.
    bakınız balkan'lardan osmanlı uzaklaştırılmış ve bundan sonra asla huzur bulunamamıştır.

    bunun esas sebebi şudur acizane kanaatimiz:

    osmanlı, siyasi tecrübesi, derin bir tarihi olan bir milletin imparatorluğuydu. o, "idare etmeyi bilen", adaleti hazmetmiş "büyük olduğunun bilinciyle" hareket eden bir devletti.


    ulus devlet rüzgârının esmeiyle beraber eski impraatorluğun mirasi üzerinden bir sürü devlet türedi ancak, devlet aıdnı taşımak osmanlı'nın taşıdığı özellikleri taşımak anlamına gelmiyordu.
    osmanlı'nın devlet yönetiminde derin bir tesiri olan islâm ahlâkı, adalet düşüncesi, varlığa duyulan saygı ne yazık ki kurulan yeniyetme devletlerde yoktu. onlar sadece kurucu toplumlarının sınırsız egemenliğini sağlamayı devlet olmaya yeter saydılar. arada adalet, beraber yaşamak, haklara saygı gibi değerler güme gitii.

    filistin gibi balkanlar da osmanlı'nın hayatlarında tuttuğu bu yeri çok sonra anladı ama iş işten geçmişti. iştirakiniz için teşekkürler, gene bekleriz efem..

    By Anonymous Adsız, at 5:27 ÖS  

  • afşar bey, size konuyu açtığınız için teşekkür etmek üzere yorum bölümünü açtım ve muhammet beyin yazısını okudum...ikinizin de ağzına sağlık.

    By Anonymous Adsız, at 9:03 ÖS  

  • belki bu konuyla ilgili olarak arabistanlı lawrence filmi bize bazı ip uçları verebilir, sizin de aklınıza ve elinize sağlık sayın ayarsız...

    By Anonymous Adsız, at 10:06 ÖS  

  • Muhammet Bey Üstadım,

    Beynimi yerinden oynatan bu derinlikli analiziniz için çok teşekkür ederim.

    Her satırını büyük zevk alarak okudum, asıl sizin aklınıza ve yüreğinize sağlık, zamanayırdınız , fakirhaneyi teşrif ettiniz, en derin saygılarımla ve teşekkürlerimle..
    gene beklerim...

    By Anonymous Adsız, at 9:51 ÖS  

  • Afiar Bey üstadım,

    Değerlendirmelerinize çoğunlukla katılıyorum.

    Muhammet Bey'in de ellerine sağlık, çok güzel değerlendirmeler yapmış.

    Lakin önemli bir şerhim var.Ben şunu belirtmek istiyorum. Arap coğrafyasında "topyekün" bir ihanetten de söz edemeyeceğimizi unutmalıyız.Hatta diyebiliriz ki Osmanlı'yı oluşturan omurga dışı unsurlardan Araplar sözkonusu olduğunda ihanet edenlerin Arapların çok küçük bir azınlığı olduğunu da gözardı etmemeliyiz. Arap kabilelerinin büyük çoğunluğunun Osmanlılılık ve Müslümanlık bağıyla bağlılığını sürdürdüğü tarihi bir vakıadır.

    Yani Arapların'ın ihaneti ancak kısmen doğrudur.Şerif Hüseyin'in Hicaz'da bazı kabileleri 1916'da ayaklandırarak İngizlerle işbirliği yaptığı doğrudur. Ama bunun 1.Dünya savaşı açısından bir kıymet-i harbiyesinin olmadığını birçok tarihçi söylemektedir.Şerif Hüseyin ve adamları İngilizlere Mekke-Maan hattında yani asıl cephenin gerisinde yardımcı olmuşlardır.

    Asıl cephe ise kanal harbinden sonra yani -Osmanlı'nın geri çekilmesinden sonra- Filistin'de kurulmuştur.Filistin'de tek bir arap ayaklanmamıştır.Irak'ta Suriye'de, Lübnan'da Osmanlı'yı arkadan vuran bir olay yaşanmamıştır.Arapların çok büyük bir çoğunluğu İstanbul'a sadık kalmışlardır. Bahse konu istisnalar dışında ve bunlarda asıl cephenİn gerisinde olmak üzere, Arapların arkadan vurduğuna dair bir kayıt yoktur. Bize anlatılan "Araplar Osmanlı'ya ihanet etti" meselesinin bu ayrıntı kısmı çok önemlidir ve elimizde "bir ırkı" komple bir ihanetle suçlamak için hiçbir kanıt yoktur.

    Ayrıca nir parantez olarak belirteyim ki Arap milliyetçiliğinin öncüsünün de Hristiyan Arap aydınlar olduğunu unutmamalıyız.

    Bu meselenin birinci yönü..

    Diğer bir yönü şayet böyle bir şey(topyekün ihanet) gerçekten vuku bulmuş olsaydı bile İslamî bilincin ve bununla yoğrulan Osmanlılığın gereği, -sizin de buyurduğunuz gibi- bizim bu meseleye "oh olsun" şeklinde yaklaşamayacağımızdır. Biz herzaman zulmün karşısında ve mazlumun yanında olmalıyız. Bize yakışan budur, İslam bunu emreder ve bugün Osmanlı olsaydı geçmişte ne olmuş olursa olsun, mazlumun yanında olurdu.

    Filistinde bugün insanlık dışı işgal, katliam ve aşağılama vardır ve bizim buna bütün kalbimizle karşı çıkmamız ve mazlumun yanında olmamız gerekmektedir.Bu bakımdan sizin güzel üslubunuzdan bu konuda bir yazı beklediğimi söylenek istiyorum.

    Daha sonraki dönemde FKÖ'nin marksizmin etkisiyle bizim sol örgütlere çıktığı destek ve verdiği kamp hizmetleri ise FKÖ'nün akıllara ziyan büyük bir ayıbıdır, bu konuda tamamen hemfikirim.

    Muhammet Bey, Mustafa Armağan'ın "Abdulhamid'in Kurtlarla Dansı" adlı kitabında bahsetmiş, kesinlikle harika bir kitap herkesin okumasını ve bir "devlet adamının" nasıl olması gerektiğini öğrenmesini can-u gönülden isterim.

    Bahse konu kitapta A.Hamid Han'ın Şerif Hüseyin'de gördüğü potansiyel tehlike ve bu yüzden onu İstanbulda uzun yıllar alıkoyması ve KKTC eski C.Başkanı R.Denktaş'ın Şerif Hüseyin'in babasıyla olan konuşmalarının alıntılandığı bölüm var, eski blogumda yazı konusu yapmıştım, çok ilginçtir, izninizle linkini vermek istiyorum:

    http://www.blogcu.com/GELENEK/616367/

    Selam ve hürmetlerimle..

    By Anonymous Adsız, at 9:24 ÖS  

  • suat bey,

    bu konudaki bloga yazılan birbirinden dolu ve akl-ı selim yazılar beni ne kadar sevindirdi bilemezsiniz.

    esasen islam aleminde şer'i devlet pratiğine ve musevi şer'i devleti olarak israil'in yanlış bilinçlenmesine dair yazı kafamda henüz şekillenmedi.

    ırki mülahazalar dediğimk gibi her şeyden evvel bizim terbiyemöize sığmaz. burada araplar hakkındaki mütalaamızda da ırki bir vurgu düşünülemez.

    bu konu daha ayrıntılı incelenmeyi kesinlikle hak ediyor... inanılmaz güzel yazınız için teşekkürlerimi sunuyorum.. gene bekleriz efem...

    By Anonymous Adsız, at 10:20 ÖS  

  • buradaki yüksek nezakete ayak uyduramayacağım için baştan özür dileyeyim zira nezaketimin balans ayarını kaçırmak üzereyim; üzerimden tank değil kolordu geçse düzeltemez sanırım.. afşar hocam'ın anlayışıma dair serdettiği iltifatlar da gözümün önüne gelmiyor değil lakin acizane bir kul olarak benim anlayışımı da gelir bu konu ve burada görüdüğüm tarz tırmalar..

    evet, dediğiniz gibi hocam; "insafsız" bir yazı olmuş. kelimenin tüm anlamlarını kapsayacak şekilde insafsız.. bu nasıl bir halet-i ruhiyedir efendiler, kin denen mefhum genlerinize mi işledi? ki resmi tarihin dimağlarınıza kazıdığı ihanetin hıncını almak için bu zamanı seçtiniz.. velev ki dediğiniz gibi olsun. velev ki tüm araplar kalleş, tüm filistinliler aç gözlü vatan hainleri olsun.. hıncınız basiretinizi de mi perdeledi bu kadar? araplarla hesabınızı çocuk cesetleriyle mi görüyorsunuz? filistin cephesinde şehit olan türk'ün (kafatasına baktınız sanırım tüm cephelerde şehit olan mehmetçiğin) bedelini bombardımandan kaçan lübnan'lı çocuğa ödetiyorsunuz; hayran kaldım ticari zekalarınıza.. intikamınıza da çok uygun bir varis seçmişsiniz; israiloğulları. tam bir ticari deha örneği.. dehanız karşısında dehşete düşmekteyim..

    sayın osmanlı uzmanı üstadlarım; şu cahil aklıma tuhaf sorular geliyor dilerseniz hiç dikkate almayın. bizim "kutsal" imparatorluğumuz hangi rüzgarı ekti de iki yüz yıl süren fırtınayı biçti?.. yoksa kutsal imparatorluğumuz bütün genellemelerinizin kainattaki yegane istisnası mıdır?.. yok vazgeçtim bu sorudan zira cevabı aklıma geldi; osmanlı'nın en büyük hatası araplar'a güvenmekti unutmuşum.. fatih sultan mehmed han da kendini çin imparatorluğu'nun varisi ilan etmişti değil mi? abdülhamid han'ı tahttan indirenler de milliyetçiler değil kızıl komünistlerdi zaten. ah ahmak kafam ezber tutmuyor bir türlü.. derin osmanlı bilgileriniz de en az afşar hocam'ın yazısı kadar dehşete düşürdü beni..

    dehşet demişken; siz hiç dehşet yaşadınız mı?

    "yaratanın değirmeni yavaş döner, ince öğütür".. güzel söz doğrusu. günün anlam ve önemine uygun. bizim kuşağa da böyle atasözleri öğretmişlerdi kara önlükler giyerken ama dedim ya ahmak kafam işte ezber tutmuyor. başka şeyler de öğretmişlerdi; türk'tük, doğruyduk, çalışkandık, ülkümüz yükselmek ve ileriye gitmekti. itiraf ediyorum, hatırlamak için kopya çektim. lakin bakıyorum da siz sıkı sıkıya ezberlemişsiniz hepsini.. evet ne diyorduk, değirmen vardı yavaş dönüp ince öğüten.. evet sahiden yavaş dönüyor, haklısınız. baksanıza iki yüz yıldır bu topraklarda asılanların idam sehpaları düşmedi hala kafamıza..

    söylenen sözün içeriği kadar nerede ve ne zaman söylendiği de önemlidir.. şimdi şu odamın bir köşesinde akşama kadar belediyede felanca ihalede vurgun yapılıyor desem de ne gam.. bunu tersten okumak da mümkün tabi. afşar hocam'ın ve sayın yorumcuların yaptığı gibi her gün ortalama on beş çocuk ölürken rüzgardan fırtınadan, değirmenden, bedel ödemekten dem vuran yazılar da yazabilirsiniz.. umarım bir gün herhangi bir eyleminiz veya sözünüzden ötürü ya da atalarımızın hatalarından dolayı dehşet verici bir bedel ödemek zorunda kalmazsınız. olur ya sizler gibi alacak verecek hesabındaki birileri de haliniz üzerine bir şeyler yazar da kahrınız katlanır.. aman, benimki de boş laf işte; tanrı türk'ü koruyacak ne de olsa..

    afşar hocam; siz ki iki sözünüzden birinde entellektüelizmi ve akademik dili iğnelemekten geri durmazsınız nasıl oldu da birden dilinizi değiştiriverdiniz. yorumlara cevaplarınızı okuyunca bir kez daha baktım yanlış mı görüyorum diye.. sizin ve diğer yorumcuların en az resmi tarih kadar derin tarihi tahlillerinizden bahsetmiyorum. insanlıktan, candan, kandan bahsediyorum.. yüce türk ulusunun yüce fertlerinin önce kanı durdurup sonra geçmişin hesabını görecek kadar zamanı mı kalmadı yoksa? nasıl bir hesapsa artık o da..

    evet, dediğiniz gibi insafsız bir yazı olmuş, yorumlar da bir o kadar takdire şayan bu hususta. gölge oyununu çok severdim, onu anımsattı. gerçi suat bey arada ritüeli bozmayı denemiş ama nahifliğini muhafaza gayreti galebe çalmış.. bana da tuzsuz deli bekir rolü düştü n'aparsınız.. delidir, afakidir, hamasidir, romantiktir, vb. nitelemelerle kayda değer bulmayabileceğiniz gibi, akıllılar köyünde delinin işi yok deyip bu yorumu silebilirsiniz..

    By Blogger dreamsact, at 7:46 ÖÖ  

  • Bloguma Afşar Bey'in değerlendirmesine atıfla bir yazı yazmıştım gece.

    Bu konudaki düşüncelerimi ve durduğum yeri daha iyi göstermesi açısından:

    https://gelenek.wordpress.com/2006/07/16/araplar-ve-ihanet/

    By Anonymous Adsız, at 8:30 ÖÖ  

  • Evet benim hissiyatim da dreamsact'inkinin aynisi hatta daha kuvvetlisi. Bu zamanda bu konuda boyle baslikli bir yazi insafsiz, talihsizdir!

    Su anda soykirimi var etrafimizda siz kalkip "oh olsun; gecmiste biz ihanet ettiniz diyorsunuz" (ki bunun da yalan oldugu bircok tarihci tarafindan tesbit edildi Suat Bey'in blogundaki guzel yuazisinda anlattigi gibi) . Biz gecmiste bize ihanet edenlere de kucak actik. Hep ezilenlerin yaninda olduk' ogunebilecegimiz en buyuk sermayemiz bu idi. Siz bir taraftan biz Turkleri bu karakterstiginden dolayo ovuyor, diger taraftan "oh olsun" diyorsunuz. Bu ne yaman celskidir, kendi soyledigini notrakllestirmedir? Ben Turk olmadan, Osmanli'nin cocugu olmadan once insanim, minimum ahlakla ahlaklanmis insan! Alla beni bir fuze ile topyekun katledilen 10 kisilik ailelerin, kollaini backlarini yuzunun yarisini yitirmis bes yasindaki cocuklasrin resmine bkarken akina "gecmiste de sizin atalariniz bizim atalarimiza ihanet etmisti" diye dusunebilenlerden etmesin!

    Herhalde burda sussam iyi olacak. Ilerde pismanlik duyabilecegim seyler soylemis olmayayim.

    By Anonymous Adsız, at 11:30 ÖÖ  

  • Halid Bey Üstadım,

    Burada Kerkük ile ilgili yanılmıyorsam dört yazı çıktı. Hiçbirinin altında sizin yorumunuzu göremedim. Sanırım ki Irak’ta ki Türk varlığının sorunları size o kadar popüler veya ilginç gelmiyor.

    Irak Türk’leri 1924 ‘ten beri bilfiil Arap ırkçılığının altında Kürt işbirlikçilerle beraber ezilirken, 1959’da Halepçe’den kat be kat büyük ev acımasız bir katliamdan geçirilmişken bu konuya dikkat çeken yazılar nedense hümanist seçkinciliğinize hitap edemedi?

    İsrail’in yaptığını onaylamadığımı sanırım yazının sonunda belirtmişim, bunun ayrı ve daha derin bir incelenmesi yapılacak inşallah…

    Kusura bakmayın ama bu Filistin konusunda popülist bir manipülasyona tabiyiz gibime geliyor.

    Filistin elbette bir insanlık sorunudur ve onaylanamaz . Bunun yanı sıra kaderlerini bize bağlamış, sınırlarımız ötesinde kendilerine sahip çıkmasak bile sadece var oluşumuzla mutlu olan “kardeşlerimizin” sorunlarını size gire “ırkçılara” havale etmek vicdanınızı rahatlatıyorsa problem yok.

    Ne Filistin sizin onunla ilgilendiğiniz kadar sizinle ilgilidir, ne de Türkiye’nin başına ne geldiğini umursamaktadır.

    Suriye’den herhangi bir beyanat işitiyor musunuz? BAE’den, Kuveyt’ten, Suudi Arabistan’dan?

    Türk adını anmayı ırkçılık saydığınız için sizi suçlamıyorum zaten bu artık doğal bir hal oldu. Buna rağmen kusura bakmayınız benim “önceliğim” Pasifik’ten Atlantik’e kadar yayılmış ailemdir. Henüz Karabağ işgali bitmemiş, Kerkük kan ağlıyor, Batı Trakya hâ lâ bizden yardım bekliyor, üstelik buralarla ilgilenmek ırkçılık sayılıyor, ülkeme ve milletime tarihi kini hiç bitmemiş, ülkemi yıkacak ajanları yetiştirmiş, kendi arasında bile silâhsız konuşamayan bir topluluğun sorunlarını benimsemeyi kusura bakmayın ama lüks sayıyorum.

    By Anonymous Adsız, at 12:07 ÖS  

  • Ben de ne dreamsact ne de Bekirlyildirim kadar nazik olamayacagimin farkinda olarak 3 defa yazip sildigim yazinin dorduncusunu deniyorum...

    Osmanlinin her guzelliginden Turk diye bahsedilmesi "irkcilara" ozgu bir ozellik. Yoksa son donemi Istanbul'a saray ustune saray konduran da, gecikmis bir emperyalizmin tuzagina once Jonleri, sonra gencleri sonra Amerikan,Ingiliz,Alman,Fransiz mandaciligi ile dusen de onlar... Imparatorlugun cokus sebebini Araplarin -sozde- arkadan vurmasina inderebilecek kadar kor olabiliyorlar..
    Sonra utanmadan bizleri salak yerine koyarak "biz ailemizi seviyoruz, suc mu ?" diyerek Allah'in kardes ilan ettigi Muslumanlari hice sayip varsa yoksa "irk" kardeslerim diye veryansin ediyorlar...

    Atalarindan sorumlu toplumlardan bahsedip, Arabistanli lawrence filmini lehine ornek olarak verebilecek kadar dustukten sonra , atasi komutanlarin o filmde lawrenca neler yaptiklarini, bunun atalarin yaptiklarindan sorumlu milletler babindan nasil degerlendirmek gerektigini de belki bize aciklayabilirler...

    En buyuk ironi ise "Abdulhamit han" diyerek meydanlari inleten bu insanlarin, Abdulhamit hanin yaptigi ileri goruslu hareketleri saga sola ballandira ballandira anlatirken , Sultan'in yapmaya calistigi seye "benim ailemi evlerinden cikariyorlar, bu Sultanin korumaya calistigi seyden daha onemli" diyerek burun kivirip oncelik sirasina sokmalaridir...

    "Bizim Türk toplumunun değişik bir hissiyatı vardır. Buna ben “derinlik” diyorum, bakın bu “derinlik” kime manevi destek verdiyse, o halk o millet zulümden kurtulmuş yada rahatlamıştır. Kıbrıs, Afganistan , Kosova, Çeçenistan öncesinde Pakistan!

    Ancak bir türlü Filistin ve Arap dünyası bu milletin gönlünde “beread” etmemiş, edememiştir. Onlara yapılanların her zaman karşısında olmuş, içi kan ağlamış bu “derinlik” maalesef yeterli maneviyatla O desteği de sunmuyor. Bilmiyorum neden…."


    Sayilan yerlere bakar misiniz!!!!

    Rahat etmislermis... Kibrisa bir milliyetci degil bir Islamci olan Erbakan'in baskisi ile yapilan harekat haric hangisinde Turk askeri ne yapmistir, neler sacmaliyorsunuz siz!!!

    4 yil boyunca Sirplarin tecavuzlerine, katliamlarina yakip yikmalarina sahit olan halki Nato mudahale edip, Turkiyeye arkada koruma ve savunma gorevi vermeleri mi Kosovalilari kurtarmistir??!!!

    Afganistanin hangi devresinde Turk askeri rahatlatmis?kurtarmis? Ruslarla savasirken mi??Taliban oncesi ic savasta mi? Taliban devresinde mi? Yoksa Amerikanin parcaladigi ve natoya suralari koruyun kavga cikmasin diye verdigi parcalardan birinde Turk askeri var diye hepsi Turk'un derinligi midir?

    Cecenistanin tuzla buz edilip acilarinin kokten yok edilmesi meselesinde mi Turk askeri yardimci olmus??? Cecenistan problemi nasil rahatlatilmis, nasil ozgurlesmisler??

    Pakistan bize yardim etmisti Kurtulus savasi sirasinda ama Turk oldugumuz icin degil Musluman Osmanlinin Halifesini korumak icin. Biz ne yaptik?? Halifeyi sutladigimiz gibi paralarla Turkiyeyi dinsizlestirme ve ezme partisine finansman saglayacak Is Bankasini kurduk. Pakistana nasil bir yardimi olmus Turk askerinin???

    Hani olay Turk askerinin kahramanliklari is kabiliyeti ise Kore ve Kibris yeter ama boylesine dunyayi kurtaran askerler modunda bir de icli derin kahramanliklara kargalar bile guler...

    Türk adını anmayı ırkçılık saydığınız için sizi suçlamıyorum zaten bu artık doğal bir hal oldu. Buna rağmen kusura bakmayınız benim “önceliğim” Pasifik’ten Atlantik’e kadar yayılmış ailemdir. Henüz Karabağ işgali bitmemiş, Kerkük kan ağlıyor, Batı Trakya hâ lâ bizden yardım bekliyor, üstelik buralarla ilgilenmek ırkçılık sayılıyor, ülkeme ve milletime tarihi kini hiç bitmemiş, ülkemi yıkacak ajanları yetiştirmiş, kendi arasında bile silâhsız konuşamayan bir topluluğun sorunlarını benimsemeyi kusura bakmayın ama lüks sayıyorum.

    Dunyada sadece Turklerin yasadigi problemlere problem deyip, Muslumanligi bir kardeslik nedeni saymayip, Osmanliyi en son terkeden halk olan Araplar hakkinda kullandigi kelimelere bakip sonra da irkci olmadiklarini soylemezler mi!!!

    Afsar bey bu da irkcilik degilse siz soyleyin de biz bilelim irkcilik nedir???

    By Anonymous Adsız, at 12:06 ÖÖ  

  • Sondan başlayalım,

    Irkçılık milletleri biyolojik kökenlerine göre ayırıp sadece bu farklılık üzerinden kendi milletine üstünlük atfetmek ve diğerlerinin varlık hakkını göz ardı etmektir.

    Türkiye'de hiçbir Türk millete "ırk" kökeninde yani biyolojik özellikler kökeninde bakmaz, bu her şeyden önce ayıptır.

    Irkçılık bizde kasıtlı olaark Türk varlığının yok edilmesine yönelik olarak önce komünist sonra islamcı enternasyonalizm tarafından uydurulmuş bir hayalettir.

    Irkçılığın örneklerini İtalya'da ve Almanya'da görürsünüz ama Türkiye'de göremezsiniz.

    Türk askerinin dünya üzerindeki konumu Türk devletinin gücüyle orantılıdır. Osmanlı bir Türk devletiydi ve güçlü olduğu dönemde dünyada kendi adalet anlayoşıyla barışı sağlamıştı.


    Abdülhamit Han( ki islamcılar Han kelimesinin eski Türk handeanlıklarından beri kullanıldığını bilemez, Türk diye bir varlığı reddettikleri için) torunlşarından birine Ertuğrul ismini koyarken düşündüğü Türk devletinin gene kurucu atalarından birinin adıyla anılacak bir veliaht tarafından ihya edilmesi hayaliydi.

    Ben Filistinlilerin sorunlarıyla da ilgiliyim ve israili açıkça kınarım, kınıyorum.

    Çeçenistan da benim ilgi alanıma girer.

    Bu konuları ben de tartışırım.

    İyi de daha hiç bir islamcı'dan Kerkük'te Türklerin yaşadıklarıyla ilgili hiç bir söz işitmedim.

    İslamcıların derdi Türk değildir ki.. hayali bir müslüman kimliğinin peşinde türk olmayan herhangi bir müslümanın derdine yanıp yakılmakla vicdan rahatlatmak da bir tatmindir.

    Hiç bir Türk müslüman kardeşlerinin derdine big?1e kalamaz. Ama Türkiye'de islamcılar Türk adından uzak olmaya özen gösterirler.

    Niçin bu bolgda Kerkük'le ilgili beş yazının altında bir tane bile islamcının yorumu yoktur?

    Afganişstan'ı kurtaranlar kimlerdir biliyor musnuz? Azad Bag ve onun liderliğindeki Özbekler'den kurulu Kuzey Afganistan'daki ittihad-ı islam birlikleridir. Ama hiç bir islamcı basın yayın organı Azad beg'i anmamıştır. Afganistan harbindeki Türk varlığı islamcı basın tarafından sürekli gizlenmiştir.

    Karabağ Savaşı'nda hangi islamcı Ermeniler'i kınamıştır? Hiçbiri! Çünkü sonuçta ölen Türk'tü.

    Bulgaristan'daki soykırımı hangi islamcı yazar ve bunun yanında solcu yazra kınamıştır? Hiç biri..

    Fantastik din kardeşliklerine veya yoldaşlıklarına ağıtlar yakanlar ideolojik birlikler sözkonusu olduğunda Türk'ü harcamakta beis görmemişlerdir.

    Türk diye bir millet var, sizin islamcı fantazmalarınız veya sosyalist hümanizminiz bunu yok edemez.

    Milletime duyduğum sevgiyi "ırkçılık" gibi iğren. bir kelimeyle lekelemenize de izin veremem bu kelimeyi aynen size iade ederim.

    By Anonymous Adsız, at 12:41 ÖÖ  

  • Afsar bey,

    kendi kendinizi curutuyorsunuz.Bakin hem Azad Bag ve onun liderliğindeki Özbekler'den kurulu Kuzey Afganistan'daki ittihad-ı islam birlikleridirdiyorsunuz. Sonra da Fantastik din kardeşliklerin den bahsediyorsunuz.Liderligini yaptigi grubun adi bile fantastik sizin icin oyle mi???

    Bulgaristan konusunda da Ermenistan konusunda da yaniliyorsunuz. Islami kesim Karabagda savas surerken Ermenistana bugday ve elektrik satan hukumeti en cok elestiren kesimdi.

    Abdulhamit Han'in annesi bir Ermeni idi. Cocuklarina koydugu isimler "1- Mehmed Selim Efendi; 2- Mehmed Abdülkadir Efendi; 3- Ahmed Nuri Efendi; Ulviyye Sultân; 5- Nâile Sultân; 6- Zekiyye Sultân; 7- Fatma NâimeSultân; 8- Seniyye Sultân; 9- Senîha Sultân; 10-Şâdiye Sultân. 11- Hamîde Ayşe Sultân (Babam Sultânhamid adlı kitabın yazarı). 12- Refî‘a Sultân; 13- Hatice Sultân. 14- Aliyye Sultân; 15- Cemîle Sultân; 16- Sâmiye Sultân. 17- Mehmed Burhânüddin Efendi. 18- Abdürrahim Hayri Efendi. 19- Ahmed Nureddin Efendi. 20- Mehmed Bedreddin Efendi. 21- Mehmed Âbid Efendi ." idi. Torunlarina isim koymaya sira gelinceye kadar cocuklarindan birine de pekala Ertugrul ismini koyabilirdi.

    Meseleyi hep yanlis yerlere cekiyorsunuz. Kimse Turk kardeslerimize yardim etmeyelim falan demiyor. Yeni Safak ve Zaman gazetesini acin mesela. Turkmenlerle ilgili yuzlerce yazilmis yazi gorursunuz. Herkes Amerikanin ve Kuzey Irak Kurtlerinin yaptiklarinin farkinda. Ama Turkiye ne zaman uluslararasi arenada guclu bir rol izleme sansi buluyor ki? Bunu yapmaya kalksa bile icerde yeterince elestiri aliyor. Hamas gorusmesini en cok elestirenlere bakin mesela. Pasifize edilip duruyoruz. Onu elleme, ona yardim etme, buna karisma. Kime yardim edecegimizi dis gucler soyluyor biz uyguluyoruz. Buna yeter deme vakti gelmedi mi?

    Bir yorumda "Yani Fransızlar Almanlara karşı bir müslüman milletle beraber haraket etmezler) Ancak maalesef arap dünyası müslüman Osmanlı ya karşı hiristiyan dünyasıyla iş biliği yaparak HAİNLİK etmiştir." demis Muhammet bey. Uzun Hasan'in tamamen Turklerden olusan ordularina karsi Bulgar,Sirpve bilumum ordulari ile saldiran kimdi? Kavalaliya karsi Rus,Ingiliz,Alman yardimina basvuran kimdi? En son birinci Korfez savasinda Iraki vuran ucaklar nereden havalandi?? Son savasta son ana kadar savasin en buyuk destekcisi olmasi egiliminde olan ulke hangisi idi?

    Bizim tarih kitaplari Araplar arkadan vurdu diye basbas bagirirken Arap resmi tarih kitaplari da kendi uzerine dusen hatalari yapti elbette. Amerika'da karsilastigim bir Arap nerelisin demisti. Turkum deyince dinin ne dedi.Ben de Muslumanim deyince "How come?" (Nasil olabilir?) ben de ayni sekilde sormus ve sen nasil Muslumansan ben de oyleyim demistim. Ogrendim ki Arap kitaplarinda eskiden bu yana Turkler Hristiyanlasti o yuzden bizi sattilar ezdiler diye anlatiliyormus. Bunun yalan oldugunu soylemem ne kadar etki yapti bilmiyorum ama meselenin tek tarafli olmadigini anlamama neden olmustu.

    Filistin meselesinde "bunlarin liderleri zaten ise yaramaz adamlar, ne diye kendimizi uzuyoruz" diyecek olursak yarin obur gun basimiz SIKISTIGINDA alacagimiz cevap ayni olacaktir. Biz halk icin uzulmeli , halk icin gerekli seyleri yapmaliyiz. Filistinlilerin yardima ihtiyaclari var. Irakta evlerinden cikarilan Turkmenlerden once geliyor mesele su an icin. Belki orada gucumuzu gosterebilirsek Irakta Amerikayi karsimiza alip orada da birkac soz soyleyebiliriz. Ama birkac lideri ihanet eden bir halkin tamamini suclamak nerden baksaniz INSAFSIZLIKTIR... Daha ne demeli bilmiyorum...

    By Anonymous Adsız, at 7:36 ÖÖ  

  • Fatih Bey,

    Son derece ılımlı, ika edici tutumunuz için teşekkürler.

    Filistin'in son durumu ortaya çıkmadan önce de Irak Türkmenlerinin durumu ortadaydı...

    Bana şu anki Filistin duyarlılığı şişirilmiş ve sun'i bir panislamist tavır gibi geliyor o kadar.

    Artık televbizyona bakmak istemiyorum, çünkü kendi çocukalrımın yaşıtlarına yapılanlara baktıkça içim kalkıyor, beynim öfkeyle yerinden oynuyor.

    Ben derim ki Türk'lerin de en az Filistinliler kadar değeri vardır ve aynı mezalim onlara yıllardır yapılmaktadır.

    Bakın size de aynısını söyleyeceğim. Kerkük'le ilgili bu blogda beş adet yazı car, hiç birinin altında islami duyarlılığa sahip birinin yorumunu göremiyorum, ne ilginç değil mi?

    Bu bana " türk denen şey sun'i bir yığılmadır. Böyle bir ulus yoktur. " demekmiş gibi geliyor. Bilmem anlatabildim mi? Katılımızn için teşekkürler.

    Not Azad Bag , Türk olduğunu biliyordu , bununla da gurur duyuyordu. Kendisi son derece mütevazi ve bilgili bir insandı, şahsen de tanımak şerefine erdiğim bu Türk mücahidi Türk'ün islam'ı nasıl savunduğunun en güzel örneğiydi.

    By Anonymous Adsız, at 1:55 ÖS  

  • Muhammet Bey,
    Oncelikle dediginiz gibi orada askerlerden bahsetmemissiniz. Herhalde """Filistinliler şimdi gerçek barışı getirmiş bir ulusa ettikleri ihanetin bedelini ödemektedirler..""

    Üstadım bu sözleriniz acımasızca söylenmiş sözler yada gaddarlık değil, gerçeğin ta kendisidir."
    su sozlerinizden cok etkilenip Kosovadaki askerlerden bahsettiginiz bolumle birlestirdim.
    Yine de Cecenistanin rahat ettigini soylemeniz ilginc. Tum liderleri oldurulup, sehirleri dumduz edilmistir.

    Duanin onemini yadsimamakla birlikte duzenli politikalar, yetismis askerler , guclu bir ekonominiz olmadan sirf dua ile hickimseye yardim edemiyorsunuz.

    Irkclik konusunda soylediklerim kurulan musahhas cumlelerle alakali. Yani o cumleleri cikarirsak belki Muspet milliyetci tanimina gecebilirsiniz ama yukarda koyu olarak gosterdigim o cumleyi nasil soylediniz anlamiyorum, ozellikle de son yorumunuzda vurguladiginiz seylerden sonra.

    Amerikada yasadigim ve cami cemaatinin, bolgedeki Muslumanlarin sayisinin cok fazla olmamasindan dolayi bircok Arabi tanirim ve birkaci ile yakin arkadasim. Ozellikle Filistinliler ikiye bolunmus durumdalar. El Fetih'i hirsizlikla suclayanlar dolu. Hamas destekcilerinin oy verirken destekledikleri kisileri savas meydanlarinda yanliz birakmalari da ilginc.

    Ama siz buyuk meseleye dikkat etmiyorsunuz... Amerikadaki yerel-ulusal medya yasananlari dunyaya Turkiye gibi ulkeler sert aciklamalarla mudahil olmadiklari icin farkli yansitiyorlar. Televizyonda Hizbullahin fuzelerinin oldurdugu kimseler ve acikli aileleri ile masumlari olduren katiller yapildiktan sonra hizlica Lubnanda 100 kisi hayatini kaybetti deyiveriyorlar.

    Bana oyle geliyor ki Musluman dunya biraraya gelmez ise avrupa Birligi uyesi de olsak sira ile hepimize ayni ayari cekip hakkimizdan gelmeye calisacaklar. Musluman=terorist imaji yerlesmedik hicbiryer kalmayacak.

    Bunu durdurmak icin birligi gozlerken aradan cikan "ihanet" etmis atalar ve torunlari sesleri hic de hos sesler degil diye dusunuyorum. Ne yeri, ne sirasi.

    By Anonymous Adsız, at 10:27 ÖS  

  • Asagidaki yorumumu "Turkem katlimai" konulu yazinizinaltina koymustum, oradaki "bakin bu konuda hic yorum yaopmadilar; ben demedimmi.." imaniz uzerine. Aslinda ayni yorumun burasi icin daha uygun olacagini dusundugum icin musadenizle tekarar etme geregi duydum:

    --------------
    Afsar Bey,

    Dun veya bu sabah "Ruzgar Eken Firtina..." basligi altinda bir yorum daha yazmistim ama teknik bir problemden olacak, kaybolmus. Simdi de asagi yukari ayni dusunceleri ifade edecegim cunki burasi ile orasinin benim icin hicbir farki yok. Suat Bey'in cok guzel ifade ettigi gibi benimde her turlu zulum karsitligim Turk olup olmayisim otesinde, hatta musluman olmamin otesinde "insan olmanin minimumlari" kabul ettigim vijdan, insaf merlekelerinden kaynaklaniyor.

    Etrafimizda ustun irkci/teokratik/terorist entitenin surdurdugu soykirim devam ederken "ruzgar eken firtina bicer" demenin tevil edilebilir yani olabilirmi Afsar Bey?

    Siz sokakta bir izbandut tarafindan iskence edilen bir cocuk, veya irzina gecilen bir hanim gordugunuzde ilk olarak saldirgan ve magdurun kokenlerinimi arastirirsiniz? Niye savunulamazi savunmakta israr ediyorsunuz?

    Dostum,
    din ile paranin kimde oldugu belli olmaz" hesabi kimin kimden daha Turk ve milletini, ulkesini daha seven , veya onun icin kendisinin veya atalarinin ne kadar fedakarlik yaptigini burada nesnel olarak tesbit etmemiz mumkun degil. Bu konuda da kendi adima kimseye eyvallah demeyecegimi bilmenizi isterim, o kadar.

    Siz israrla mevzuya irk perspektifinden bakiyorsunuz. Bendeniz de Suat Bey gibi zulmu dunyanin neresinde olursa olsun kiniyorum. Bunu Viet-Nam icin de Nikaragua icin de, Bosan, Kosova Cecenistan, Ozbekistan, Afganistan dahil her yer icin elimle, dilimle yapmisligim vardir. Cecenistan icin kalkip Londra'da konferansa gittim; oraya yardimda bulundum ve diger saydigim ulkeler icin protestolardan mektup yazmaya kadar cesitli faaliyetlere katildim.

    Herhangibi konjukturde bir zulme digerlerinden fazla onem verilmesinin veya gundemi daha fazla isgal etmesinin bir niyet veya sadakat sorgulamasina, oradanda "siZ islamcilar Turku sevmezsiniz zaten" turu sonuclara varilmasi sizin gibi analitik bir dusunur icin affedilemez bir ozurdur.

    Su anda neden Filistin veya Lubnan'dan bahsettigimizin aciklamaya, savunulmaya ihtiyacimi var sahiden?

    Ben bu yaziyi ilk koydugunuzda okmustum. Once birseyler yazmayi dusunmus, sonra "Ruzgar Eken,," yaziniz ve Ece Hanim'in blogunda size cevaben yazdigim yorumdan sonra bunu yazmanin bir cesit "cevir kazi yanmasin.." tesbbusu olarak telakki edilecegini dusunup vaz gecmistim. Ve samimi olarak soyleyeyim, sizin bu ilmekte yorum olmayisini boyle telakki edeceginizi de adim gibi biliyordum. Beni yaniltmadiniz.

    Afsar Bey, sizi daha once "mukiyetin mesriyetini sorgulamanin hicbir turlusune tahammul edemem", "sosyal adaletten bahseden herkers sosyalist veya komunisttir" (mealen) turu siyah beyazci,. ve dar sabolnlarla dunyaya bakis felsefenizi elestrirmistim. Ayni dar bakisi burda da goruyorum. Dostum bazilarimiz, olaylara hak, hukuk, vijdan gozlugu ile bakiyor, etnik kimlikler veya baska aidiyetler analizi yapmiyoruz.

    Bakin siz "islamcilari" panislamist olmakla Arabi, Kurdu Turkten cok sevmekle vs suclarken, Murat Belge Yildirim Turker, Etyen Mahcupyan gibiler fazla millyetci ve devletci olmakla sucluyorlar. Siz Irak'in acilarina Turklerinkinden fazla onem verdigimizi dusunuyorsunuz, Nuray Mert gibi bircoklari da tam tersine bizim sadece kendimzi ilgilendiren konularla ilgilendigimiz, Iraklilarin acilarina kayitsiz kaldigimizi iddia ediyor. Goruldugu gibi "islamci'ya vurmak" moda bu gunlerde; ya da ne Isaya ne Musaya yaranmak mumkun.

    Eger araplar bizi gecmiste arkadan vurdu ise bu bugun sizin gibi bircok insana onlari lanetleme imkani saglamis oluyor. Ama erdemli insanlar, onlar yapti biz de yapalim demezler. Gelcek nesillerimize "atalarimiz sizin yaninizda oldu siz Amerikan isgali altinda kan aglarken, acilarinizi paylasti, yaralariniza merhem olmaya calisti" deme imkanini vermekmi daha IYI MILLYETCILIKTIR yoksa "oh olsun, sizde biz yapmistiniz" diyerek torunlarimizi bu manevi ustunlukten yoksun birakmakmi?

    Butun gurur kaynaklari, merhameti, adaleti, insancilligi, yardimseverligi olan bir tarihin cocuklari adina tam tersi bir davranisi mesrulastirmaya kalkmasi ne yaman celiskidir? Onlar bize yapmisti, ne halleri varsa gorsunler mesaji buyuk bir millete yakisir tavirmidir?

    Dogrusu bunlar bir millyetciye sorulmasi gereken sorulardir. Ben bu sekilde bir muhasebe yapmam. Her hareketimde Turklugumu baz almam. Sonucta "sizlerden Arabin aceme , acemin araba ustunlugu yoktur; ustunluk ancak takva iledir" hadis-i serifi ile ahlaklanmayi tercih ederim. Nihai analizde DNA'mi secme hakkim yoktur; ahlakim, inancim uzerinde kontrolum vardir. Benim ABD'deki "islamci dostlarimin" birkac tanesi Irak'li Turkmenler idi; bilmiyorum bir mana ifade edermi. Artik yazinizin ozel konusunda birsey ifade etmeyi gereksiz goruyorum.

    Saygilar,

    By Anonymous Adsız, at 12:12 ÖÖ  

  • "Turkmen Katliami" demek istemistim tabiiki. Ozur dilerim kelime katli icin.

    By Anonymous Adsız, at 12:14 ÖÖ  

  • estağfurullah efendim, niyetler doğru olduktan sonra kusurlar görünmez bile... katıldığınız için teşekkürler.

    By Anonymous Adsız, at 1:09 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home


 
http://images.google.com.tr/images?q=tbn:5_wY6NgTRp5imM:lvb.net/media/lvb2005/20050112-hayek.jpg